Τα συναισθήματα για την αγωνιστική τους παρουσία ήταν ανάμεικτα. Σε όλες όμως τις δηλώσεις υπήρχε ένας κοινός παρανομαστής: η εκτίμηση στο πρόγραμμα της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου», το οποίο τους έδωσε την ευκαιρία να πάρουν εμπειρίες από ένα ισχυρό διεθνές τουρνουά. Οι αυριανοί Ολυμπιονίκες, μίλησαν στο επίσημο site της ΕΤΑΝΕ, για την εμπειρία τους στο τουρνουά της βελγικής πρωτεύουσας, αναφέρθηκαν στα όνειρά τους, τα άμεσα αλλά και τα πιο μακρινά!

Απολαύστε τους…

ΚΟΤΕΝΙΔΗΣ: «Σε κάθε αγώνα δίνω το 100% ανεξάρτητα αντιπάλου»
«Δεν ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο εξωτερικό και ως εκ τούτου δεν είχα άγχος. Διαθέτω μικρή αγωνιστική εμπειρία από διεθνείς αγώνες. Όμως, αυτόν τον καιρό είχα τραυματισμό και με δεδομένο ότι είχα το ταξίδι στις Βρυξέλλες, ακολούθησα χαλαρό προπονητικό πρόγραμμα ώστε να υπάρξει κάποια υποτροπή. Το αποτέλεσμα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Λόγω του τραυματισμού δεν είχα ανάσες. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα ήμουν σίγουρα νικητής, έστω κι αν ο αντίπαλός μου ήταν πιο ψηλός. Σε κάθε αγώνα προσπαθώ να δίνω το 100% ανεξάρτητα αντιπάλου. Σε κάθε διοργάνωση, κυνηγάω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Και εδώ, προσπάθησα για το καλύτερο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΤΑΝΕ για το πρόγραμμα υποστηρίζω τον αθλητή μου. Τέτοια προγράμματα αναβαθμίζουν το ταεκβοντό και δίνουν την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά, να πάρουν αγωνιστικές εικόνες από διεθνή τουρνουά. Ευχαριστώ την προπονήτριά μου, που με επέλεξε για να βρεθώ σε ένα δυνατό τουρνουά».

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλω να προσφέρω διακρίσεις στην Ελλάδα»
«Ήταν η πρώτη μου συμετοχή σε αγώνα του εξωτερικού. Κατάφερα να ενταχθώ στην ομάδα λόγω των διακρίσεών μου στην Ελλάδα. Έδωσα τρεις δύσκολους αγώνες. Στον τελικό τα πράγματα δυσκόλεψαν λίγο. Ο αντίπαλός μου ήταν στημένος, πίστευα ότι θα τον κερδίσω, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε. Ωστόσο κατέκτησα το πρώτο διεθνές μετάλλιο στο εξωτερικό και πλέον κοιτάω το μέλλον. Στο μέλλον θα ήθελα να χαρίσω πολλές διακρίσεις στη χώρα μου. Είναι τεράστια τιμή να είσαι μέλος της επίλεκτης ομάδας της ΕΤΑΝΕ και εύχομαι περισσότεροι αθλητές στο μέλλον να έχουν αυτήν την ευκαιρία. Η ΕΤΑΝΕ τα είχε σχεδιάσει όλα πολύ καλά και μακάρι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά κοιμάμαι και ξυπνάω με το ταεκβοντό. Μόνο αυτό σκέφτομαι. Γι` αυτό και προπονούμαι ατελείωτες ώρες. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα δείξω το μετάλλιο που κατέκτησα στους συμμαθητές μου στο σχολείο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο σύλλογο μου για τη στήριξη».

ΤΑΡΑΜΑΣ: «Οι δύσκολες εποχές επιβάλουν πρωτοβουλίες σαν αυτή της ΕΤΑΝΕ»
«Ήταν η πρώτη μου φορά στο εξωτερικό. Νοιώθω συγκίνηση, χαρά, υπερηφάνεια. Ειδικά όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο ένοιωσα ότι ανέβασα την Ελλάδα ψηλά. Μου αρέσει να βλέπω την χώρα μου ψηλά. Βασικός μου στόχος είναι η συμμετοχή στις κορυφαίες εκδηλώσεις του εξωτερικού και φυσικά, θέλω όσο τίποτε άλλο να έχω τη χαρά και την τιμή να βρεθώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι είναι στις δυνατότητές μου. Με περισσότερες προπονήσεις, περισσότερη αντοχή και πίστη θα γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος. Θεωρώ ότι σε τόσο δύσκολες εποχές, προγράμματα σαν αυτό της ΕΤΑΝΕ, είναι υπερπολύτιμα για εμάς τους αθλητές. Οι δύσκολες εποχές επιβάλουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους προπονητές μου, τον δάσκαλό μου και όλους όσοι με στηρίζουν. Φυσικά τους συναθλητές μου στη σχολή και τους φίλους μου που είναι δίπλα μου στα εύκολα και τα δύσκολα».

ΤΣΑΝΤΕ: «Έχω ονειρευτεί τη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες»
«Έχω αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό. Στις Βρυξέλλες κατάφερα να προσθέσω μία ακόμη, αν και δεν είμαι ικανοποιημένη 100% από την εμφάνισή μου. Νίκησα παρ` όλα αυτά όλους τους αγώνες και επιστρέφω στην Ελλάδα με γλυκά συναισθήματα. Δεν σας κρύβω πως έχω φανταστεί και έχω ονειρευτεί τη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Γνωρίζω πως για να τα καταφέρω, χρειάζεται δουλειά και συναισθηματική δύναμη. Χρειάζεται πίστη, σκληρή προπόνηση, αλλά και τύχη, ειδικά σε τόσο μεγάλο επίπεδο. Με τη συμμετοχή σε τουρνουά σαν αυτό των Βρυξελλών, βλέπεις τη δυναμική των αντιπάλων σου, κάτι που σίγουρα θα είναι χρήσιμο για το μέλλον. Βλέπεις το επίπεδο που βρίσκονται οι άλλες χώρες αλλά και το επίπεδο της κατηγορίας σου. Ευχαριστώ πολύ την ΕΤΑΝΕ που μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ εδώ. Μια ακόμη εμπειρία προστέθηκε στη συλλογή μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον δάσκαλο μου, στον οποίο εκτός όλων των άλλων, χρωστάω και τη συμμετοχή μου στο τουρνουά του Βελγίου».

ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ: «Άξιζα κάτι παραπάνω στο Βέλγιο»
«Είμαι ευχαριστημένος για το μετάλλιο, αλλά δυσαρεστημένος για τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν στο τουρνουά και τα οποία δεν μου επέτρεψαν να βρεθώ ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη. Άξιζα κάτι παραπάνω. Έχω βγει άλλες δύο φορές στο εξωτερικό και πλέον διαθέτω αρκετές αγωνιστικές εικόνες από διεθνή τουρνουά. Στόχος μου είναι σε κάθε διοργάνωση να παρουσιάζομαι περισσότερο ανταγωνιστικός. Την επόμενη χρονιά θ` αγωνιστώ στους έφηβους. Εκεί θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Θα τα δώσω όλα για να τα καταφέρω. Με σκληρή προπόνηση και πάνω απ` όλα θέληση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρω. Το ταεκβοντό είναι για μένα τρόπος ζωής. Γυμνάζομαι καθημερινά πολλές ώρες και ξέρω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανταμειφθώ. Θέλω να πω στην ΕΤΑΝΕ ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία. Στους γονείς μου ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλες τους τις θυσίες και φυσικά στους προπονητές μου που μου έχουν μάθει πανω απ` όλα να έχω πειθαρχία και ήθος».

ΜΟΥΧΑΣ: «Υπήρχαν πολλοί συναθλητές μου, που άξιζαν να βρίσκονται στις Βρυξέλλες»
«Στον πρώτο αγώνα έπαιξα καλύτερα αλλά όχι και τέλεια. Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι προσπάθησα. Είχα άγχος γιατί ήταν η πρώτη φορά στο εξωτερικό. Την επόμενη, το μυαλό μου θα είναι καθαρό και είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιαστώ ακόμη πιο δυνατός αφού θα έχω δουλέψει περισσότερο πάνω στα λάθη μου. Για μένα το τουρνουά των Βρυξελλών ήταν η εκκίνηση της μελλοντικής μου πορείας. Με δουλειά, θέλω περισσότερες διακρίσεις και να τα πάω καλύτερα απ` ότι μέσα στο 2016. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου που βρίσκονται συνεχώς κοντά μου, αλλά και στην ΕΤΑΝΕ που έκανε πραγματικότητα το όνειρο αθλητών που δεν είχαν βγει ποτέ στο εξωτερικό. Αυτό που με πικραίνει είναι πως πολλοί συναθλητές μου, άξιζαν να βρίσκονται στη θέση μου. Δυστυχώς δεν είχαν την ευκαιρία. Αν το πρόγραμμα αυτό εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον, θα ήταν εξαιρετικό εάν έδινε την ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές να συμμετέχουν».

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: «Ο τραυματισμός μου με έριξε ψυχολογικά»
«Ήμουν άτυχος. Δεν είχα άγχος, όμως ο τραυματισμός μου στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα με έριξε ψυχολογικά. Θα είχα σίγουρη νίκη. Αλλά όταν παίζεις με ένα πόδι, τότε είναι πρόβλημα. Ακόμη και έτσι προσπάθησα να ανταπεξέλθω, όμως δεν κατάφερα να βρεθώ στον τελικό. Το 2017 ανεβαίνω από τους παίδες στους έφηβους. Θα είναι μια μεταβατική χρονιά όπου στόχος μου είναι να πάρω εμπειρίες και όχι μετάλλιο. Φυσικά εάν έρθει και το μετάλλιο θα χαρώ ιδιαίτερα. Όμως, πρωταρχικός στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος καθημερινά. Το ταεκβοντό προσφέρει ταχύτητα και εκρηκτικότητα, στοιχεία που με έχουν βοηθήσει πολύ να γίνομαι καλύτερος και στο μπάσκετ (σ.σ. αγωνίζεται με την ομάδα του Αμαρουσίου). Το προτείνω ανεπιφύλακτα και στους συμπαίκτες μου, να μπουν στο χώρο του ταεκβοντό. Θα αποκτήσουν στοιχεία που δεν μπορούν να τα βρουν σε κανένα άλλο άθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δασκάλες μου γιατί με βοηθάνε να γίνομαι καλύτερος».

ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ: «Σημαντική εμπειρία η συμμετοχή μου σε τουρνουά της Κεντρικής Ευρώπης»
«Από απροσεξία έχασα τον τρίτο αγώνα και μια θέση στον τελικό. Έχω συμμετάσχει και σε άλλα τουρνουά, όμως ποτέ σε τουρνουά της Κεντρικής Ευρώπης. Κυρίως οι Γάλλοι και οι Βέλγοι που συμμετείχαν εδώ, έδωσαν τεράστια δυναμική στο τουρνουά. Γι` αυτό και ήταν η πιο σημαντική αγωνιστική εμπειρία που έχω μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Και στους τρεις αγώνες έκανα καλή εμφάνιση, όμως έχασα τον τελευταίο από δικό μου λάθος. Τώρα επιστρέφουμε στις προπονήσεις, με γνώμονα να διορθώσουμε πρωτίστως αυτά τα λάθη. Το ευχάριστο για μένα είναι πως στο σύλλογό μου έχω πολλούς και καλούς συναθλητές που με βοηθάνε να βελτιώνομαι συνεχώς. Άμεσος στόχος μου είναι να κάνω επιτυχίες στα ελληνικά πρωταθλήματα, γιατί θεωρώ ότι το επίπεδο είναι κάθε χρόνο και πιο ανεβασμένο. Φυσικά υπάρχει πλάνο για συμμετοχή σε τουρνουά του εξωτερικού. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία και του χρόνου να πάω σε μια αποστολή της ΕΤΑΝΕ. Τέτοιου είδους ταξίδια, σε γεμίζουν εμπειρίες και αγωνιστικές εικόνες που είναι προς όφελος κάθε αθλητή».

ΠΙΕΡΑΚΕΑΣ: «Τσάμπα έχασα το χρυσό μετάλλιο… Δεν μπορώ να χωνέψω την ήττα»
«Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Μπορούσα και καλύτερα. Δεν είχα συμμετοχή σε τόσο μεγάλο πρωτάθλημα στο παρελθόν. Εγώ έφταιξα που δεν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο. Τσάμπα το έχασα. Άλλες τρεις φορές που είχαμε βρεθεί αντίπαλοι στο παρελθόν, τον είχα νικήσει. Όμως τα λάθη είναι για να γινόμαστε καλύτεροι. Θα δουλέψω με τους προπονητές μου και πιστεύω πως εάν τον ξανασυναντήσω στα προσεχή πρωταθλήματα, θα είμαι καλύτερος. Στους δύο πρώτους αγώνες είχα ν` αντιμετωπίσει αντιπάλους από την Γαλλία, τους οποίους δεν είχα πρόβλημα να νικήσω. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να χωνέψω την ήττα στον τελικό. Από σήμερα τέρμα όμως οι δικαιολογίες. Επιστρέφω στις προπονήσεις πιο δυνατός. Πιστεύω ότι σε αυτό το πρωτάθλημα δεν ήμουν καλός. Στην μικρή καριέρα μου έχω χάσει μόνο δύο αγώνες και γι` αυτό αυτή τη στιγμή τα έχω με τον εαυτό μου που επέτρεψα κάτι τέτοιο. Είναι άσχημο πράγμα η ήττα, όμως το πάθημα μου έγινε μάθημα. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, την οικογένειά μου που με στήριξε για να βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο αλλά και τον αδελφό μου που με τονώνει ψυχολογικά».

ΚΥΜΕΡΗΣ: «Κόλλησα με τον εαυτό μου και γι` αυτόν δεν ήρθε το χρυσό»
«Δεν έδωσα το 100%. Θα μπορούσα περισσότερα πράγματα. Ήμουν και λίγο άτυχος, αφού απέναντί μου βρέθηκε ένας πολύ ψηλότερος από εμένα αντίπαλος. Όμως ουσιαστικά κόλλησα με τον εαυτό μου και γι` αυτό δεν ήρθε το χρυσό. Σε θέμα ταχύτητας ήμουν πιο καλός από τον αντίπαλό μου, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Στόχος μου είναι να βρεθώ σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά στο μέλλον, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ασταμάτητη προπόνηση για να κατακτήσω όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις μπορώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δασκάλους μου αλλά και την ΕΤΑΝΕ για το τρομερό πρόγραμμα. Φυσικά τους γονείς μου, οι οποίοι με βάζουν στη θέση μου όταν δεν έχω όρεξη να πάω για προπόνηση. Με κρατάνε στο σωστό δρόμο. Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα μπορώ να έχω το δικό μου γυμναστήριο, μαζί με τον αδελφό μου».

ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ: «Δεν σκύβω το κεφάλι στις κακές στιγμές…»
«Ήταν καλός παίκτης ο αντίπαλος μου στον δεύτερο αγώνα. Στόχος μου είναι ν` αγωνίζομαι για να γίνομαι καλύτερος. Δεν σκύβω ποτέ το κεφάλι στις κακές στιγμές. Άλλωστε χάνεις και μαθαίνεις. Ήταν μια καλή διοργάνωση και μια δυνατή κατηγορία.Τώρα, ανεβαίνω ηλικιακή κατηγορία. Θα είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα μου όπου θ` αποκτήσω νέες αγωνιστικές εμπειρίες και θα βάλω νέους στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΤΑΝΕ για τη δυνατότητα που μου έδωσε να βρεθώ εδώ. Τους γονείς μου αλλά και τους δασκάλους μου. Όλους τους φίλους μου. Έχω τρομερή στήριξη απ` όλους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

ΤΣΟΡΜΠΑΝΑΚΗΣ: «Ήθελα το χρυσό μετάλλιο περισσότερο από τους αντιπάλους μου»
«Ήταν δύσκολη κατηγορία, με πολύ καλούς αθλητές. Εκ του αποτελέσματος όμως, φάνηκε πως ήθελα το χρυσό μετάλλιο περισσότερο από τους αντιπάλους μου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν εξ αυτών. Πρόσφερα στην ομάδα και τη χώρα μου το χρυσό μετάλλιο και αυτό με κάνει να νοιώθω υπερήφανος. Εκπροσώπησα με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα μου, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά. Θέλω τα επόμενα χρόνια να συμμετέχω στις κορυφαίες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Όνειρό μου είναι ν` ανοίξω τη δική μου σχολή στο μέλλον και αυτά που μου μαθαίνουν τώρα οι δάσκαλοί μου, να τα δώσω στους μαθητές μου. Θέλω να φτάσω ψηλά, ώστε οι μελλοντικοί μαθητές μου να είναι περήφανοι για μένα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου που με βοήθησαν να φτάσω εδώ που είμαι. Αξίζουν το 50% αυτών που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής».

ΑΔΑΜΙΔΗΣ: «Επιστρέφω γεμάτος στην Ελλάδα…»
«Έδωσα συνολικά τέσσερις αγώνες σε μια δύσκολη κατηγορία. Άλλωστε η “καρδιά” των cadets είναι τα -49 κιλά. Ήταν η πρώτη μου αγωνιστική εμπειρία στο εξωτερικό. Επιστρέφω γεμάτος στην Ελλάδα. Δεν είχα άγχος και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να πάρω ένα μετάλλιο. Φυσικά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, κι αν δεν είχα και τον τραυματισμό (σ.σ. αστράγαλο) στο τελευταίο λεπτό του τελικού, ίσως να είχα και το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος μου. Ο αντίπαλος μου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τον πρόβλημα που είχα και πήρε το προβάδισμα και τελικά και το χρυσό μετάλλιο. Πιστεύω όμως πως τα πήγα πολύ καλά. Τώρα επιστρέφω στις καθημερινές προπονήσεις. Γυμναστήριο και πολύ προσπάθεια γιατί παράλληλα υπάρχει και το σχολείο. Κάποιες στιγμές με αποσπά το ταεκβοντό, όμως έχω πείσμα και όρεξη για να είμαι συνεπής σε όλες μου τις υποχρεώσεις. Εκμεταλλεύομαι το κάθε λεπτό. Την επόμενη χρονιά θ` αγωνιστώ στους έφηβους. Εκεί θα υποχρεωθώ ν` αλλάξω κατηγορία. Είτε θα συμμετέχω στα -48, είτε στην αμέσως επόμενη τα -51 κιλά. Μάλλον θα επιλέξω τα -51 γιατί ο οργανισμός μου ζητάει βιταμίνες ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο εγκέφαλος. Μόνο έτσι θα μπορώ να είμαι συνεπής σε όλα. Στο διάβασμα και τον αθλητισμό. Στόχος μου είναι να βγω πρώτος στο πανελλήνιο της επόμενης χρονιάς ώστε να πάω στο παγκόσμιο και εκεί να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Ένα μετάλλιο θα μου έδινε την ευκαιρία να μπω σε όποια σχολή θέλω. Του χρόνου δίνω για proficiency και ένα μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση θα με απάλλασε από φροντιστήρια ώστε ν` ασχοληθεί περισσότερο με το ταεκβοντό. Πίσω από την μέχρι τώρα πορεία μου βρίσκονται οι γονείς μου, οι οποίοι φροντίζουν ο καθένας με τον τρόπο του, να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα».

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ό,τι και να κάνεις, πάντα θα υπάρχει και κάτι παραπάνω…»
«Είχα μεγάλη αγωνία, παρά το γεγονός ότι έχω πάει πολλές φορές σε τουρνουά του εξωτερικού. Είχα ν` αντιμετωπίσω δυνατούς αθλητές. Οι δυσκολίες ήταν αρκετές, όμως ουσιαστικά όλα αυτά αποτέλεσαν δοκιμασίες για τον εαυτό μου και τις δυνατότητες μου. Με τη βοήθεια και των δασκάλων μου κατάφερα να τις ξεπεράσω. Μπόρεσα να ελέγξω τους αντιπάλους μου σε όλους τους αγώνες. Έφερνα το παιχνίδι στα μέτρα μου. Στόχος μου από εδώ και στο εξής είναι να φτάσω στην κορυφή. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο γιατί όχι και το χρυσό. Θα ήθελα να μοιάσω στους Ολυμπιονίκες μας, οι οποίοι διαθέτουν ήθος και σεμνότητα. Αυτά είναι και τα δικά μου στοιχεία. Προχωράω πάντα με το κεφάλι χαμηλά. Γιατί είναι αλήθεια, πως ό,τι και να κάνεις, πάντα θα υπάρχει και κάτι παραπάνω. Και εκεί ακριβώς στοχεύω. Πάντα με ταπεινότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Τους δασκάλους μου που με στήριξαν τόσο σε αυτό όσο και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα».

ΛΙΝΑΡΔΟΥ: «Το άγχος μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο»
«Είχα άγχος, το οποίο και μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Βελγίου. Από αύριο, με περισσότερη πίστη στον εαυτό μου, θα δουλέψω σκληρά για να διορθώσω κάποια πράγματα που είδαμε μαζί με την δασκάλα μου στο τουρνουά. Θέλω να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και να κατακτήσω πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Φυσικά κάποια στιγμή θα ήθελα να συμμετέχω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα όταν μεγαλώσω να έχω τον δικό μου σύλλογο αφού το ταεκβοντό είναι για μένα τρόπος ζωής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την δασκάλα μου που είναι πάντα δίπλα μου, τους συναθλητές μου και φυσικά τους γονείς μου που με βοηθάνε πάρα πολύ».