Το νησί της Ρόδου, εκεί όπου την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα φιλοξενηθούν το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Poomsae (5-7) και το 13ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poomsae (2-3), επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ETANE), Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Η ΕΤΑΝΕ, μαζί με την ETU, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο της Ρόδου θα είναι οι συνδιοργανωτές των δύο κορυφαίων αγωνιστικών εκδηλώσεων την επόμενη χρονιά. Εκτός των άλλων, ο ρόλος της ΕΤΑΝΕ θα είναι και υποστηρικτικός, σε θέματα υποδομής και τεχνικής στήριξης, χάρις στο έμπειρο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει.

«Είναι τιμή για την ΕΤΑΝΕ, που της ανατέθηκε η οργανωτική ευθύνη από την παγκόσμια ομοσπονδία και την ευρωπαϊκή ένωση ταεκβοντό. Είμαι βέβαιος ότι η φιλοξενία στο νησί της Ρόδου θα μείνει σε όλους αξέχαστη, ενώ το αγωνιστικό μέρος, κυρίως όσον αφορά στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Poomsae, θα αποτελέσει την επιτομή για ανάλογες διοργανώσεις στο μέλλον από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Η Ρόδος φημίζεται για τις φυσικές της ομορφιές και είμαι βέβαιος ότι κι αυτό θ` αποτελέσει κίνητρο για την έλευση όσο τον δυνατόν περισσότερων αθλητών και αθλητριών από κάθε πλευρά του πλανήτη», δήλωσε ο Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Ο κ. Φυσεντζίδης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Γιανγκ Γιν Μπανγκ, την αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και τον πρόεδρο της ETU, Σάκη Πραγαλό, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενηθούν τα δύο πρωταθλήματα. Κοινός παρανομαστής των δηλώσεών τους ήταν ότι «η Ρόδος θα κερδίσει ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό στοίχημα αφού διαθέτει τις υποδομές για φιλοξενία υψηλού επιπέδου διοργανώσεων».