4

Πρωτόκολλο συνεργασίας με τη μορφή της αδελφοποίησης, υπέγραψαν στην Βόνη η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ) και η Ένωση Ταεκβοντό Βόρειας Ρηνανίας­Βεστφαλίας (NWTU) στο περιθώριο διεθνούς τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην γερμανική πόλη.

Παρόντες από ελληνικής πλευράς στην τελετή αδελφοποίησης των δύο ενώσεων ήταν ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Γεράσιμος Καρανταγλής, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΑΝΕ, Λυκούργος Κατάκης, ο υπεύθυνος διαιτησίας της ΕΛΟΤ και της ΕΤΑΝΕ, Χρήστος Αγραφιώτης καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Προπονητών Ταεκβοντό, Θόδωρος Ζηνέλης. Το πρωτόκολλο συνεργασίας επικύρωσαν με την παρουσία τους στην τελετή αδελφοποίησης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), Σάκης Πραγαλός και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤU Μιχάλης Φυσεντζίδης. Την γερμανική πλευρά εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Παρκ Σου Ναμ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ταεκβοντό NWTU, Αντόνιο Μπαρμπαρίνο, ο αντιπρόεδρος της NWTU, Ντιρκ Μέλερ καθώς και ο προπονητής της NWTU, Γιάννης Δάκος.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο πλευρών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινά προπονητικά καμπ αθλητών σε Ελλάδα και Γερμανία, επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών κ.α.

«Η αδελφοποίηση της ΕΤΑΝΕ με την NWTU σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ελληνικό ταεκβοντό. Ξεκινάμε μια στρατηγικής σημασίας συμμαχία με μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες ενώσεις ταεκβοντό της Ευρώπης. Η αδελφοποίηση θα βοηθήσει σημαντικά και τις δύο πλευρές στην ανάπτυξη του αθλήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού προβλέπει πολλά κοινά προπονητικά καμπ, επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών και πολλές ακόμη αγωνιστικές κι άλλου είδους δραστηριότητες με γνώμονα πάντα την περαιτέρω γιγάντωση του ταεκβοντό στην χώρα μας. Η ΕΤΑΝΕ πρωτοπορεί και πάλι και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση ν` ανακοινώσει κι άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της ΕΛΟΤ, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Το «παρών» στην τελετή αδελφοποίησης έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Ιρανός δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης (σε Αθήνα & Πεκίνο) και τρίτος στο Σίδνεϊ το 2000, Χαντί Σεί.

H Ένωση Ταεκβοντό Βόρειας Ρηνανίας­-Βεστφαλίας ιδρύθηκε το 1981 και αριθμεί περισσότερα από 15.000 μέλη.