Δηλώσεις στην αθλητική εφημερίδα GOAL, με αφορμή το 2nd WTF Presidents Cup Europe που θα πραγματοποιηθεί από μεθαύριο Πέμπτη, έως και την Κυριακή στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, έκανε η διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Γεωργία Γκάτση.

«Το γεγονός ότι η ΕΤΑΝΕ έχει την πείρα από το στήσιμο διοργανώσεων, έκανε τη δουλειά της ETU πιο εύκoλη. Η οργανωτική επιτροπή έχει κάνει τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό», σχολίασε η κα Γκάτση.

Η παρουσία μεγάλων ονομάτων δημιουργεί, σύμφωνα με τη διευθύντρια της ETU, ευθύνες , αλλά υπάρχει η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της οργανωτικής επιτροπής.

«Στο ταεκβοντό έχουμε πάθος με την τελειότητα. Όσο κίνητρο είναι για εμάς να λειτουργούμε άψογα, άλλο τόσο κίνητρο είναι για τους ξένους αθλητές, να βρεθούν στην Ελλάδα. Ανυπομονούν να έρθουν στη χώρα μας. Αυτό μας κάνει υπερήφανους αλλά μας γεμίζει με ευθύνες και άγχος για το τελικό αποτέλεσμα. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της οργανωτικής επιτροπής πως όλα θα κυλήσουν τέλεια».

Το WTF G2 Presidents Cup-Europe είναι το σπουδαιότερο βαθμολογούμενο τουρνουά που θα φιλοξενηθεί εφέτος στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να αποκτήσει και… μόνιμη έδρα στην Αθήνα.

«Επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό δεν έχει πάρει κάποια τέτοια απόφαση. Διοργανώσεις τόσο υψηλού επιπέδου, θα ήταν χαρά μας να τις φιλοξενούσαμε κάθε χρόνο. Οι Έλληνες αθλητές θα είχαν ένα έξτρα κίνητρο και τεράστιο κέρδος».

Η εφημερίδα GOAL, μαζί με τη NOVA και τον ΣΠΟΡ-FM 96,1 είναι χορηγοί επικοινωνίας του 2nd WTF Presidents Cup Europe, το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).

Το 2nd WTF Presidents Cup Europe συγκεντρώνει συνολικά 2.182 αθλητές και αθλήτριες (όλων των ηλικιακών κατηγοριών) από 51 χώρες του κόσμου και η οποία δίνει «εισιτήρια» πρόκρισης για τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας βάρους.