Πέντε αθλήτριες, οι οποίες τον μήνα Μάρτιο βρίσκονται στο το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και εννέα αθλήτριες με συνολικά 11 Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή τους, μετέχουν στην κατηγορία των γυναικών του 2nd WTF Presidents Cup – Europe που θα φιλοξενηθεί από 27 έως 30 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Η Τζέιντ Τζόουνς, η μοναδική αθλήτρια που διατήρησε τα Ολυμπιακά σκήπτρα στο Ρίο, μετέχει στα -57 κιλά, ενώ η Νουρ Τατάρ που ήταν 2η το Λονδίνο το 2012 και 3η στο Ρίο το περασμένο καλοκαίρι, θ` αγωνιστεί στα -67 κιλά.

Συνολικά στην κατηγορία των γυναικών θα συμμετέχουν 319 αθλήτριες, οι οποίες και θα διεκδικήσουν τα 32 μετάλλια του σπουδαιότερου βαθμολογούμενου τουρνουά (κατηγορίας G2) που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι οι επτά από τις οκτώ κατόχους του χρυσού μεταλλίου από την αντίστοιχη διοργάνωση της Βόνης (2016), θα βρεθούν στα Λιόσια, με την κατηγορία των -73 κιλών να αποτελεί την εξαίρεση.

Οι τρεις πρώτες από κάθε κατηγορία, θα πάρουν το «εισιτήριο» της απευθείας πρόκρισης για τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα, με τους Ευρωπαίους να βρίσκονται σε αναζήτηση θέσης που οδηγεί στο Πρωτάθλημα Ολυμπιακών Κατηγοριών του Μινσκ.

Η «ακτινογραφία» των οκτώ κατηγοριών:
-46 κιλά
Η κορυφαία αθλήτρια της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, η Κυριακή Κουττούκη, είναι για δεύτερη σερί χρονιά υποψήφια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Presidents Cup. Η αθλήτρια από το «νησί της Αφροδίτης», είναι Νο-1 στην παγκόσμια κατάταξη και μαζί με το Νο-3 της κατάταξης, Ίρινα Ρομολντάνοβα από την Ουκρανία συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθούν στο υψηλότερο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητριών.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τέσσερις αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-1 Κυριακή Κουττούκη (Κύπρος)
Νο-3 Ίρινα Ρομολντάνοβα (Ουκρανία)
Νο-8 Μαργιάμ Ισμαίλι (Βέλγιο)
Νο-9 Αγιέρ Μουσταφά (Γαλλία)

Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι δύο από τις τέσσερις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Κυριακή Κουττούκη (Κύπρος), 3. Ντίνα Πουργιουνές Λανγκερουντί (Ολλανδία)

-49 κιλά
Η Γαλλίδα Γιασμίνα Αζιέζ, Νο-4 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και η κάτοχος του τίτλου από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, Κριστίνα Τόμιτς από την Κροατία, είναι δύο μόλις από τις διεκδικήτριες του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τρεις αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-4 Γιασμίνα Αζιέζ (Γαλλία)
Νο-8 Νουρ Αμπντελσαλάμ (Αίγυπτος)
Νο-10 Σβετλάνα Ιγκουμένοβα (Ρωσία)

Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι δύο από τις τέσσερις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Κριστίνα Τόμιτς (Κροατία), 3. Σάρα Νταμνγιάνοβιτς (Σερβία)

-53 κιλά
Τα δύο ευρωπαϊκά μετάλλια του Ρίο στη συγκεκριμένα κατηγορία, θα δώσουν το «παρών» και στα Άνω Λιόσια. Η ασημένια Τιγιάνα Μπογκντάνοβιτς (Σερβία) και η χάλκινη Πατιμάτ Αμπακάροβα (Αζερμπαϊτζάν) δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, όπως και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, Τατιάνα Κουντάσοβα (Ρωσία).

Σύμφωνα πάντως με την παγκόσμια κατάταξη, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κατηγορίας, αναμένεται να παίξει και η Ράνβα Αμπντελκαντέρ από την Αίγυπτο, η οποία βρίσκεται στο Νο-1, όπως και η Γερμανίδα Μαντελίν Φόλγκμαν (Νο-4).

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τρεις αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-1 Ράντβα Αμπντελκαντέρ (Αίγυπτος)
Νο-4 Μαντελίν Φόλγκμαν (Γερμανία)
Νο-6 Τατιάνα Κουντάσοβα (Ρωσία)

Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Ζελιχά Αγκρίς (Τουρκία), 2. Πατιμάτ Αμπακάροβα (Αζερμπαϊτζάν), 3. Τσάρλι Μάντοκ (Μ. Βρετανία)

-57 κιλά
Το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Τζέιντ Τζόουνς. Η Βρετανίδα, κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων σε Λονδίνο και Ρίο, είναι το Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ είναι και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μοντρέ το 2016. Στην κατηγορία μετέχει και η Ελληνίδα χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015, Ανδριάνα Ασπρογέρακα.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τέσσερις αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-1 Τζέιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία)
Νο-4 Νικίτα Γκλάσνοβιτς (Σουηδία)
Νο-8 Ραχελέχ Ασεμανί (Βέλγιο)
Νο-10 Άννα-Λένα Φρέμινγκ (Γερμανία)

Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι δύο από τις τέσσερις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Χατισέ Κουμπρά Ιλγκούν (Τουρκία), 3. Μπρούνα Βούλετιτς (Κροατία)

-62 κιλά
Η Αιγύπτια Χεντάγια Μάλακ είναι η μοναδική κάτοχος Ολυμπιακού μεταλλίου από τις συμμετέχουσες στην κατηγορία. Στο Ρίο ήταν 3η στα -57 κιλά, ωστόσο αναμένεται να τα βρει… σκούρα απέναντι στις εξπέρ της κατηγορίας και συγκεκριμένα στην Ιρέμ Γιαμάν από την Τουρκία (Νο-1 στον κόσμο), την Μάρτα Κάλβο Γκόμεζ από την Ισπανία (Νο-3) την Μάγκντα Βιέν Ενίν από την Γαλλία (Νο-5) κ.α.

Η Γιαμάν, κάτοχος του τίτλου από τη διοργάνωση της Βόνης, είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Μοντρέ, εκεί όπου νίκησε στον τελικό την Βιέτ Ενίν.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά έξι αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-1 Ιρέμ Γιαμάν (Τουρκία)
Νο-3 Μάρτα Κάλβο Γκόμεζ (Ισπανία)
Νο-5 Μάγκντα Βιέτ Ενίν (Γαλλία)
Νο-7 Ραμπία Γκιουλέκ (Γερμανία)
Νο-9 Ράσελ Μπουθ (Μ. Βρετανία)
Νο-10 Ντανιέλα Ρότολο (Ιταλία)

Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Ιρέμ Γιαμάν (Τουρκία), 2. Ράσελ Μπουθ (Μ. Βρετανία), 3. Ντανιέλα Ρότολο (Ιταλία)

-67 κιλά
Μετέχουν η κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, Νουρ Τατάρ από την Τουρκία, αλλά και η ασημένια Ολυμπιονίκης του Ρίο στα -57 κιλά, Έβα Κάλβο Γκόμεζ. Η Τατάρ ήταν 2η στο Λονδίνο και 3η στο Ρίο, ενώ η Γκόμεζ, κατετάγη 2η επί βραζιλιάνικου εδάφους, αλλά στην κατηγορία των -57 κιλών.

Η Τατάρ που είναι Νο-3 στην παγκόσμια κατάταξη, στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση κατετάγη 3η, ενώ στο Ευρωπαϊκό του Μοντρέ έμεινε στο ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα από την Βρετανίδα Λόρεν Ουίλιαμς που επίσης λαμβάνει μέρος στην κατηγορία.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τρεις αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-3 Νουρ Τατάρ (Τουρκία)
Νο-5 Ελίν Γιόχανσον (Σουηδία)
Νο-10 Φαριντά Αζίζοβα (Αζερμπαϊτζάν)

Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Ματέα Γιέλιτς (Κροατία), 3. Τετιάνα Τετερεβιατνίκοβα (Ουκρανία), 3. Νουρ Τατάρ (Τουρκία)

-73 κιλά
Το δίδυμο του τελικού από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μοντρέ, η Ίβα Ράντος από την Κροατία και η Μίλιτσα Μάντιτς από την Σερβία, είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Μάντιτς, Νο-2 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο στα +67κ. Έχει στο βιογραφικό της ένα παγκόσμιο και τρία χάλκινα μετάλλια, ωστόσο πέρυσι στο Μοντρέ ηττήθηκε στον τελικό από την Ράντος, η οποία κατέχει την 3η θέση στον κόσμο στην κατάταξη του Μαρτίου.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τέσσερις αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-2 Μίλιτσα Μάντιτς (Σερβία)
Νο-3 Ίβαρ Ράντος (Κροατία)
Νο-7 Γιάνα Σνάιντερ (Γερμανία)
Νο-9 Αλεξάντρα Κρζεμιενίετσκα (Πολωνία)

+73 κιλά
Η 2η των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και η 3η των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο μετέχουν στην κατηγορία. Η Μπιάνκα Γουόκντεν, Νο-1 στην παγκόσμια κατάταξη, χάλκινη στην Βραζιλία και κάτοχος του τίτλου από τη διοργάνωση της Βόνης, είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η Ανν-Κάρολιν Γκραφ (Γαλλία), κάτοχος δύο παγκοσμίων μεταλλίων και τριών σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τέσσερις αθλήτριες και συγκεκριμένα:
Νο-1 Μπιάνκα Γουόκντεν (Μ. Βρετανία)
Νο-7 Νάφια Κους (Τουρκία)
Νο-8 Αλεξάντρα Κόβαλτσουκ (Πολωνία)
Νο-9 Όλγα Ιβανόβα (Ρωσία)

Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος και οι τέσσερις αθλήτριες που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Μπιάνκα Γουόκντεν (Μ. Βρετανί), 2. Άνα Μπάγιτς (Σερβία), 3.Μέλανι Άνταμιτς Γκόλιτς (Κροατία), 3.Ροσάνα Σιμόν Αλάμο (Ισπανία)

Το 2nd WTF Presidents Cup διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).

Χορηγοί επικοινωνίας του 2nd WTF Presidents Cup, είναι η Νova, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94,6, το αθλητικό site SPORT-FM.GR και η αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS.