Χορευτικά δρώμενα, κρητικά κάλαντα, μαχητική επίδειξη παιδιών με σύνδρομο Down, face painting, δεκάδες δράσεις της Εθνκής Ολυμπιακής Ακαδημίας αλλά και… Άγιο Βασίλη, περιλαμβάνει το Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu, η 10η και επετειακή έκδοση του οποίου θα πραγματοποιηθεί από αύριο (Παρασκευή) έως και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Το εορταστικά ντυμένο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, θα φιλοξενήσει περισσότερους από 1.700 αθλητές και αθλήτριες από 200 συλλόγους, ηλικίας 6-11 ετών, σε μια διοργάνωση που ρίχνει την αυλαία των αγωνιστικών events της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος για το 2018. Μιας χρονιάς όπου οι σύλλογοι της ΕΤΑΝΕ κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν στα μεγάλα αλλά και τα μικρότερα αγωνιστικά ραντεβού που διεξήχθησαν σε όλο τον κόσμο.

«Διανύουμε την πέμπτη χρονιά μιας διοργάνωσης που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο χώρο του ελληνικού ταεκβοντό. Μια διοργάνωσης σταθμό για τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, η ανοδική πορεία της οποίας αποδεικνύεται από τον αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων, τόσο σε επίπεδο αθλητών και αθλητριών όσο και σε επίπεδο συλλόγων. Υπάρχουν σύλλογοι που επενδύουν στις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες και μέσω αυτής της διοργάνωσης, έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Νοιώθουμε τυχεροί, που μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, η οποία ήρθε στην Ελλάδα από την Ιταλία μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΕΛΟΤ, Μιχάλη Φυσεντζίδη, αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο», είπε ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Γεράσιμος Καρανταγλής.

Και συνέχισε: «Η ΕΤΑΝΕ, επέλεξε την περίοδο των Χριστουγέννων για να γιορτάσει την 10η έκδοση του Αγωνιστικού Φεστιβάλ και το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει απόλυτα. Έτσι, σε ένα στολισμένο Ολυμπιακό Κέντρο και με πολλά παράλληλα events, οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής. Γι` αυτόν τον λόγο αποκλειστικά, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος, θα πάρουν συλλεκτικό μετάλλιο συμμετοχής, ενώ και οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας, θα έχουν την ευκαιρία να κοσμήσουν την τροπαιοθήκη τους με ένα συλλεκτικό μετάλλιο, ειδικά φτιαγμένο για την περίσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα απολαύσουμε ένα τριήμερο με σπουδαίους αγώνες και σπουδαίες παράλληλες εκδηλώσεις. Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν τη διοργάνωση, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, στο Χριστουγεννιάτικο ντυμένο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων».

Τσιορλίδα και Βραχάλη την παρουσίαση των παράλληλων εκδηλώσεων
Η ραδιοφωνική παραγωγός του Music 89,2, Ευαγγελία Τσιορλίδα και η δημοσιογράφος του Open TV, Χριστίνα Βραχάλη θα είναι οι δύο παρουσιάστριες των παράλληλων εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης ημέρας των αγώνων.

Η Ευαγγελία Τσορλίδα θα παρουσιάσει τα events που θα γίνουν αύριο το μεσημέρι (14:00), ενώ η Χριστίνα Βραχάλη, η οποία είχε παρουσιάσει τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και συλλόγων της ΕΤΑΝΕ για το 2017, θα έχει το γενικό πρόσταγμα των παράλληλων εκδηλώσεων που θα γίνουν το Σάββατο (13:30).

Φιλανθρωπικό χαρακτήρα και το 10ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ
Εκτός του αγωνιστικού μέρους, το 10ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθούν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Φλόγα, Κιβωτός του Κόσμου και Θεόφιλος. Παράλληλα από τα έσοδα του Φεστιβάλ θα ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης (κατάρτιση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργικών δραστηριοτήτων παιδιών-εφήβων με ειδικές ανάγκες) με την προσφορά υλικού, όπως γραφική ύλη, παιχνίδια κ.ά., που συμβάλλουν στην προώθηση του έργου της.

Το Kim e Liu διοργανώνει η Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος υπό την αιγίδα της World Taekwondo Europe, της Ελληνικής Ομοσπονδία Ταεκβοντό και της Εθνικής Αθλητικής Ακαδημίας.

Υποστηρικτής του 10ου επετειακού και εορταστικού Αγωνιστικού Φεστιβάλ Kim e Liu, είναι η BEST OIL.

Οι αγώνες και τις τρεις ημέρες θα εκκινήσουν στις 09:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα
Το αναλυτικό πρόγραμμα του 10ου επετειακού και εορταστικού Αγωνιστικού Φεστιβάλ Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι»:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
09:00 Έναρξη Αγώνων
10:00 Δράσεις Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ)
14:00-15:00 Εορταστικό πρόγραμμα
– Μαχητική επίδειξη ταεκβοντό από παιδιά με σύνδρομο Down
– Cheerleading, χιπ-χοπ από τη Σχολή Χορού All Dance Academy by Dimitra Rigopoulou
15:00 Αγωνιστικό πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
09:00 Έναρξη Αγώνων
10:00-14:30 Face Painting by Κασταλίτσα
10:00 Δράσεις Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ)
13:30-14:30 Εορταστικό πρόγραμμα
– Μουσικοχορευτική παράσταση από το DAGIPOLI DANCE Co
– Κρητικοί Χοροί και Κάλαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοροστάτης» Χορεύω Κρήτη
15:00 Poomsae Γονέας-Παιδί
16:00 Αγωνιστικό πρόγραμμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
09:00-16:00 Αγωνιστικό πρόγραμμα
09:30-14:00 Face Painting by Κασταλίτσα
10:00 Δράσεις Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ)