Το πρώτο γκρουπ του προγράμματος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για τις Βρυξέλλες. Στην βελγική πρωτεύουσα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά των Βρυξελλών, με τη συμμετοχή των 26 αθλητών που εδώ και λίγο καιρό εντάχθηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος, που αριθμεί συνολικά 56 μέλη ηλικίας 12 έως 15 ετών. Η ελληνική ομάδα θ` αναχωρήσει την Παρασκευή για το Βέλγιο, ενώ η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Γεράσιμος Καρανταγλής. Στην αποστολή θα συμμετέχουν επίσης οι προπονητές Άγγελος Φραγκόπουλος, Αρετή Αθανασοπούλου, Ελένη Ανδρέου, Γεώργιος Τάγκας, Γεώργιος Σταυριανός, Γεώργιος Οικονόμου, Κωνσταντίνος Ζηνέλης, Μαρία Τσουκνίδου, Μόρφω Δροσίδου, Παναγιώτης Μαυροειδής, Περικλής Παναγιώτης Καρύδης, Σπυρίδων Κουκουλέτας, ο αρχηγός ομάδας-συνοδός Γεώργιος Παλαιολόγου καθώς και ο φυσιοθεραπευτής Χρήστος Τσίγκανος.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι επενδύουμε στο μέλλον. Τόσο με το Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu, όσο και με το πρόγραμμα `Υποστηρίζω τον αθλητή μου`, βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αθλητών που θα αποτελέσει τη συνέχεια των αθλητών που μας χάρισε και εξακολουθεί να μας προσφέρει σπουδαίες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον και η ΕΤΑΝΕ σκοπεύει να διευρύνει τα ειδικά προγράμματα, ώστε ακόμα περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες, να πάρουν αγωνιστικές ευκαιρίες σε μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού. Να συγχαρώ την ΕΤΑΝΕ γι` αυτήν την πρωτοβουλία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ETU και της ΕΛΟΤ, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα ταξιδέψουν στο Βέλγιο είναι οι εξής:

Cadets male
-33 κιλά: Διονύσης Ανδριανός
-33 κιλά: Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος
-41 κιλά: Πέτρος Μάριος Λαμπρινάκος
-45 κιλά: Αλκιβιάδης Δημητρακόπουλος
-45 κιλά: Ιωάννης Μώρος
-49 κιλά: Γεώργιος Τσιμπίδης
-49 κιλά: Ιωάννης Αδαμίδης
-49 κιλά: Νικόλαος Μουστάκης
-53 κιλά: Αναστάσης Δρακονταείδης
-57 κιλά: Ελευθέριος Χριστόπουλος
-61 κιλά: Αντώνιος Τσομπανάκης
-65 κιλά: Άγγελος Κοκκίνης
-65 κιλά: Κοσμάς Ευάγγελος Κοτενίδης
-65 κιλά: Γεώργιος Πιερακέας
-65 κιλά: Παναγιώτης Γορανίτης
+65 κιλά: Γεώργιος Πανταζής

Cadets female
-47 κιλά: Άννα Λινάρδου
-51 κιλά: Φωτεινή Καρατζά
-51 κιλά: Κωνσταντίνα Θωμοπούλου
+59 κιλά: Μαρκέλλα Μπακογεώργου

Juniors male
-48 κιλά: Ανδρέας Κυμέρης
-63 κιλά: Ελευθέριος Γουδουσάκης
-68 κιλά: Γρηγόρης Μούχας
-73 κιλά: Γεώργιος Ζήκας
+78 κιλά: Αποστόλης Τάραμας

Juniors female
-49 κιλά: Μαρία Τσαντέ

Να θυμίσουμε πως τα έξοδα μετακίνησης (αεροπορικά εισιτήρια), διαμονής, διατροφής και αγωνιστικής ένδυσης (ντόμποκ και φόρμα περιπάτου) θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την ΕΤΑΝΕ. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό.