Η πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συλλόγων, το οποίο είναι κατηγορίας G1, έφερε τέσσερα μετάλλια για τους συλλόγους που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, οι Λευτέρης Φακίνος, Χριστίνα Τυρολόγου, Διονύσης Ραψομανίκης και Αναστασία Ίριδα Γαλαζούλα, κατέκτησαν την τρίτη θέση των κατηγοριών τους και πρόσθεσαν σημαντικούς βαθμούς στο Ολυμπιακό τους… σακούλι ενόψει Τόκιο 2020.

Στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητριών στην κατηγορία των -53 κιλών (23 αθλήτριες) βρέθηκε η Χριστιάνα Τυρολόγου του ΑΣ Βύρωνα, ενώ στην πολυπληθέστερη κατηγορία της πρεμιέρας, τα -58 κιλά, όπου συμμετείχαν 29 αθλητές, ο Ελευθέριος Φακίνος του Αίαντα Αγ. Δημητρίου ήταν επίσης 3ος. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν οι Διονύσιος Ραψομανίκης (Γαία Αλίμου) και Αναστασία Ίριδα Γαλαζούλα (ΑΣ Βύρωνας) στα -54 και -57 κιλά αντίστοιχα. Στην κατηγορία του Ραψομανίκη συμμετείχαν 16 αθλητές, τρεις περισσότεροι σε σχέση με την κατηγορία της Γαλαζούλα.

Ο Φακίνος που βρίσκεται στο Νο-28 της Ολυμπιακής κατηγορίας των -58 κιλών νίκησε κατά σειρά 21-8 τον Ευθύμιο Παλάβρα (Επίλεκτη ομάδα ΕΤΑΒΕ) και 13-3 τον Ρώσο Ντένις Ρατούσνι. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 18-13 από τον Γάλλο Τεό Λουσιέν.

H Τυρολόγου (Νο-68 στα -57κ.) νίκησε 3-1 την Αντωνία Κανέλα Σκιαδαρέση (Γαία Αλίμου) και 7-5 την Ρωσίδα Ελιζαβέτα Ζίμινα όμως στα ημιτελικά ηττήθηκε 7-4 από την επίσης Ρωσίδα Ελιζαβέτα Αντριιανένκο.

O Ραψομανίκης (Νο-32 στα -58κ.) νίκησε 17-5 τον Γερμανό Ντένις Σούλτς και 24-16 τον Γάλλο Γιαμπέ Μεζιάνε, στον αγώνα της τετράδας όμως ηττήθηκε 21-1 από τον Ρώσο Βλάντιμιρ Γκριτσένκο.

Τέλος η Γαλαζούλα (No-148) στον πρώτο αγώνα επικράτησε 19-6 της Κατερίνας Μύριλλα (ΑΣ Ταεκβοντό Αμπελοκήπων), ενώ στα προημιτελικά νίκησε 15-13 την Σούβι Μικόνεν από την Φινλανδία. Στον αγώνα για τον είσοδό της στον τελικό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε 20-0 από την Λετονή Γιολάντα Ταρβίντα.