Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος για το 2016. Περισσότεροι από 200 διπλωματούχοι προπονητές ταεκβοντό, φοιτητές, ΤΕΦΑΑ, αθλητές, διαιτητές κ.α., συμμετείχαν στο σεμινάριο τεχνικών πρωταθλημάτων που διεξήχθη στο 1ο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης, παρουσία μάλιστα του πρώτου πολίτη της πόλης, του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου. Το σεμινάριο τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο πρόεδρος ΠΑΟΔΗΛ, Θέμης Γιαννόπουλος αλλά και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ηλιούπολης και διεθνής διαιτητής του ταεκβοντό, Κωνσταντίνος Καλούδης.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του Πούμσε από τον Grand Master IK Pil Kang, ο οποίος καθ` όλη τη διάρκεια του τριημέρου φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους Έλληνες δασκάλους του αθλήματος. Ο κάτοχος 8 Νταν Kukkiwon και διάκτορας του Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής Kyungham University, αναφέρθηκε -τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο- στη διδακτική και μεθοδολογία κινήσεων Πούμσε, καθώς και στους κανονισμούς αγώνων, το δημιουργικό Πούμσε και τη διδασκαλία εξεταστικής ύλης προαγωγικών εξετάσεων Νταν.
Το σεμινάριο διοργάνωσε η ΕΤΑΝΕ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Προπονητών Ολυμπιακού Ταεκβοντό.
Να επισημανθεί πως αυτό ήταν το τρίτο σεμινάριο που διοργάνωσε η ΕΤΑΝΕ μέσα  στην χρονιά. Το πρώτο διεξήχθη τον περασμένο Ιανουάριο στα Άνω Λιόσια (1ο διεθνές σεμινάριο τεχνικών πρωταθλημάτων) παρουσία του ο Grand Master Ky-Tu Dang και το δεύτερο  στα μέσα Φεβρουαρίου, επίσης στα Άνω Λιόσια, με στόχο την ενημέρωση των προπονητών και εν ενεργεία διαιτητών στους κανονισμούς διαιτησίας WTF καθώς και την παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος βαθμολόγησης.