Άρωμα Κρήτης θα έχει το φινάλε των εορταστικών εκδηλώσεων της ΕΤΑΝΕ με αφορμή το 10ο Kim e Liu (Σάββατο).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοροστάτης” Χορεύω Κρήτη, μπορεί να είναι νεοσύστατος και να μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, ωστόσο η πολυετής εμπειρία, το μεράκι αλλά και η αγάπη των χοροδιδασκάλων, Δημήτρη Λιουδάκη και Μανώλη Οικονομάκη, για την Κρήτη, αποτελούν εγγύηση για όλους όσοι επιθυμούν να εντρυφήσουν στους χορούς του μαγευτικού αυτού νησιού. Κι όχι μόνο, αφού εκτός όλων των άλλων, κύριο μέλημα των ανθρώπων του συλλόγου είναι ν` αναδείξουν τα ήθη και τα έθιμα της Μεγαλονήσου.

Την ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου «Χοροστάτης» Χορεύω Κρήτη, αποτελούν οι Μανώλης Οικονομάκης, Στεφανία Καλπαδάκη, Γιάννης Ματάκος, Στέλλα Ταμπακάκη, Δημήτρης Λιουδάκης, Μαριλένα Πράσινου, Θοδωρής Σπυριδάκης, Βασιλική Ολλανδέζου, Μάριος Κανδυλάκης, Δανάη Κατσιγιάννη, Γιώργος Πλουμής, Μαρίνα Συριοπούλου, Μαριάννα Καπή, Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου, Γεωργία Πάσχου και Αποστόλης Λιουδάκης.

Τους πλαισιώνουν οι Φάνης Μπαρμπούρης στο λαούτο και Μιχάλης Βογιατζιδάκης στην λύρα.

Θα τους απολαύσουμε κατά σειρά σε τρεις χορούς. Τον Πρινιανό (ή Πρινιώτης), τον Λαζώτη και τον Συρτό, ενώ αμέσως μετά θα μας πουν τα Κάλαντα της Κρήτης.