Η δεύτερη αποστολή αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας (ΕΤΑΝΕ) με την επωνυμία «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα. Συνολικά 24 αθλητές και αθλήτριες (ηλικίας από 12 έως 15 ετών) από συλλόγους που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της ΕΤΑΝΕ, δηλώθηκαν να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά HEREYA OPEN 2017 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο ανακαινισμένο στάδιο Φεστιβάλνα, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Στόχος της ΕΤΑΝΕ είναι περισσότεροι νέοι και ταλαντούχοι αθλητές να πάρουν αγωνιστικές εικόνες από διεθνή τουρνουά, γι` αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό (ΠΕΠΤΑ).

Αρχηγός αποστολής, η οποία θ` αναχωρήσει ξημερώματα Σαββάτου από το Καλλιμάρμαρο (η επιστροφή ξημερώματα Δευτέρας), θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ), Γεράσιμος Καρανταγλής, ενώ συνοδοί προπονητές θα είναι οι Κωνσταντίνος Πέτσας, Γεώργιος Πασχαλίδης, Στέλιος Συμεωνίδης και Νίκη Τασίκα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την ΕΤΑΝΕ στο τουρνουά της Σόφιας είναι οι εξής:

CADETS
Μιχάλης Βασιλάκος (-61κ.)
Παναγιώτης Γρηγοράκης (+65κ.)
Γιώργος Θεοδοσίου (-61κ.)
Κωνσταντίνος Καβαλιέρος (-65κ.)
Κωνσταντίνος Κλώναρης (-49κ.)
Νικόλαος Κοκολαντωνάκης (-61κ.)
Σωτήρης Μιχόπουλος (-65κ.)
Φίλιππος Μουζακίτης (-37κ.)
Χρήστος Πάνου (-49κ.)
Μαρία Αρμένη (-55κ.)
Καλλιόπη Κουτρουμπή (-47κ.)
Γεωργία Κρασσά (-59κ.)
Αθηνά Μακρυγιάννη (-51κ.)
Μαγδαληνή Μυτιληνιού (-44κ.)
Μαρία Τσαμπίκα Σαγιά (-59κ.)

JUNIORS
Χρήστος Γιαλάχης (-68κ.)
Θεόδωρος Μασούρας (-59κ.)
Χριστόδουλος Τζιμούλης (-63κ.)
Νικόλαος Χρόνης (-55κ.)
Παρασκευή Σεμέλη Ζαρμακούπη (-46κ.)
Σοφία Πουλικίδου (-49κ.)
Ευαγγελία-Αικατερίνη Ρεβίθη (-59κ.)
Μαρία Τομάζου (-55κ.)
Μαρία Φεύγα (-42κ.)

Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη αποστολή του ίδιου προγράμματος (Βρυξέλλες), οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν 18 μετάλλια και συγκεκριμένα πέντε χρυσά, έξι ασημένια και επτά χάλκινα χαρίζοντας στην ΕΤΑΝΕ την πρώτη θέση στο τουρνουά. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Κωνσταντίνα Θωμοπούλου (-51κ cadets), Ελευθέριος Χριστόπουλος (-57κ cadets), Αντώνιος Τσορμπανάκης (-61κ cadets), Απόστολος Τάραμας (+78κ. juniors), Μαρία Τσαντέ (-49κ juniors). Στην δεύτερη θέση του πόντιουμ των νικητών βρέθηκαν οι Άννα Λινάρδου (-47κ. cadets), Μαρκέλλα Μπακογεώργου (+59κ. cadets), Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος (-33κ. cadets), Ιωάννης Αδαμίδης (-49κ. cadets), Γιώργος Πιερακέας (-65κ. cadets) και Γιώργος Ζήκας (-78κ. juniors). Ακόμη την τρίτη θέση πήραν οι Αναστάσης Δρακονταείδης (-53κ. cadets), Κοσμάς Ευάγγελος Κοτενίδης (-61κ. cadets), Γεώργιος Τσιμπίδης (-49κ. cadets), Παναγιώτης Γορανίτης (-65κ. cadets), Γεώργιος Πανταζής (+65κ. cadets), Ανδρέας Κυμέρης (-48κ. juniors) και Γρηγόρης Μούχας (-68κ. juniors).