Μετάλλια όλων των αποχρώσεων και μάλιστα σε… ποσότητα, κατέκτησαν οι σύλλογοι που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά εννέα μετάλλια ήταν ο σημερινός (1/3) απολογισμός, τέσσερα εκ των οποίων στις βαθμολογούμενες κατηγορίες ενόψει «Τόκιο 2020».

Η σημαντικότερη διάκριση για τους συλλόγους της ΕΤΑΝΕ στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών ήρθε από την Αναστασία Χριστίνα Δεληδημήτρη (ΑΣ Φωτιά) στα -67 κιλά, ενώ στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών/τριών ανέβηκαν οι Νάσια Μητσοπούλου (-67κ. Αίαντας Αγ. Δημητρίου), Μαρία Κουκουμέλου (-67κ. Ένωση Αργολίδας) και Νικόλαος Τζέλλος (-87κ. Λεόντες Σαντορίνης).

H Δεληδημήτρη, Νο-168 στην Ολυμπιακή κατηγορία των -67 κιλών, στον α` γύρο νίκησε 17-9 την Ελχάμ Μοχαμαντί (Αυστρία), ενώ προκρίθηκε στον ημιτελικό μετά τη νίκη 11-9 επί της Βαλέρια Μπασκίροβα (Ρωσία). Στην τετράδα επικράτησε 11-10 της Μαρίας Κουκουμέλου (Ένωση Αργολίδας), όμως στον τελικό ηττήθηκε με Superiority (10-10) από την Γερμανίδα Σελίν Σμιντ.

Η Κουκουμέλου (No-143) από την πλευρά της, νίκησε κατά σειρά 3-1 την Ουάρκα Νγκομ (Σενεγάλη) και 14-11 την Νατάλιγια Κάλιτς (Σερβία), πριν γνωρίσει την ήττα από την Δεληδημήτρη, μένοντας έτσι 3η μαζί με την Νάσια Μητσοπούλου. Η τελευταία (No-41 στην Ολυμπιακή κατάταξη), στον α` γύρο νίκησε 31-3 την Βαλέρια Κορομπότσκα (Ουκρανία), ενώ αμέσως μετά επικράτησε 25-19 της Βαλέρια Μοκέεβα (Ρωσία). Στον αγώνα για την πρόκρισή της στον τελικό ηττήθηκε 10-8 της Σμιντ κι έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

O Τζέλλος (No-138 στα -80 κιλά) στον α` γύρο των -87 κιλών νίκησε 14-7 τον Νικίτα Χριστοπρουντόφ (Ρωσία), ενώ στη φάση των 16 νίκησε 2-1 στο golden point τον Ντίνκο Σεγκεντίν (Κροατία). Στα προημιτελικά επικράτησε 13-8 του Ντμίτρι Ιονόφ (Ρωσία), όμως έμεινε εκτός τελικού μετά την ήττα 8-4 από τον Ντράσκο Γιοβάνοφ (Σερβία).

«Χρυσός» ο Δημητρόπουλος, πέντε μετάλλια για έφηβους/νεάνιδες
Και μπορεί από τους «μεγάλους» να έλειψε το χρυσό μετάλλιο, όμως οι έφηβοι, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο, φρόντισαν να καλύψουν το… κενό! Ο λιαν προσφάτως «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους παίδες, κατέκτησε την κορυφή στην κατηγορία των -45 κιλών, χαρίζοντας στην ΕΤΑΝΕ το ένα από τα συνολικά πέντε μετάλλια που πήρε η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας.

Τα υπόλοιπα μετάλλια στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων πήραν οι εξής αθλητές:
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
-44 κιλά νεανίδων: Ευλαμπία Παππά (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)
ΧΑΛΚΙΝΑ
-51 κιλά εφήβων: Ισαάκ Καλογήρου (ΑΣ Νέμεσις Αθηνών)
-42 κιλά νεανίδων: Ζωή Παπαγεωργίου (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)
-44 κιλά νεανίδων: Όλγα Παπαγεωργίου (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)