Τα αστέρια της ΕΤΑΝΕ, έλαμψαν για ακόμη μία χρονιά, στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, προπονητών και συλλόγων για το 2017. Η εκδήλωση, όπου εκτός των πρωταγωνιστών της περσινής χρονιάς τιμήθηκαν και άνθρωποι με σημαντική προσφορά στον Αθλητισμό αλλά και στην Κοινωνία, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης με παρουσιαστές τους Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και Νίκο Γκομώλη.

«Η ΕΤΑΝΕ, ουδέποτε έχει χορηγηθεί από κρατικούς φορείς, αλλά μόνο από εισφορές σωματείων και ιδιωτών. Γι` αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και όλες, που συνεργάζονται ανιδιοτελώς με την ΕΤΑΝΕ όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά συνεχίζουν ν` αποτελούν τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας. Αναφέρομαι στους παράγοντες και προπονητές των σωματείων, τους ήρωες γονείς των αθλητών, τους διαιτητές, τους χορηγούς και τους καταπληκτικούς εθελοντές μας. Εύχομαι η Ένωση να γνωρίσει στα προσεχή χρόνια, ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Γεράσιμος Καρανταγλής, στο σύντομο χαιρετισμό του.

Για τις διεθνείς τους επιτυχίες μέσα στο 2017 βραβεύτηκαν οι αθλητές Ιωάννα Σταυρούλα Δεσύλλα, Παναγιώτης Σκούρτης, Γρηγόρης Κασιδιάρης, Ανάργυρος Σοφοτάσιος, Επαμεινώνδας Τριανταφύλλου, Σταύρος Τσιπούνης, Δήμητρα Σωτηρία Μπιτσικώκου, Ανδρέας Ροδόπουλος, Μαριτίνα Τσίγκα, Σωτήρης Μιχόπουλος, Φίλιππος Κούνουπας αλλά και οι προπονητές τους, Θοδωρής Ζηνέλης, Γιώργος Ξανθάκος, Ιωάννης Μαμέκας, Γεώργιος Σταύρακας, Κυριάκος Παρασίδης, Τζένη Σκεπετάρη, Νίκος Κακαρέλης, Κυριακή Μαλανδράκη και Αντώνης Αντωνακόπουλος.

Επίσης τιμήθηκαν οι 23 αθλητές και αθλήτριες του προγράμματος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου», οι οποίοι κατέκτησαν για λογαριασμό της Ένωσης την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Σόφιας στις κατηγορίες juniors και cadets. Οι αθλητές αυτοί ήταν οι Μιχάλης Βασιλάκος, Παναγιώτης Γρηγοράκης, Γιώργος Θεοδοσίου, Κωνσταντίνος Καβαλιέρος, Κωνσταντίνος Κλώναρης, Νικόλαος Κοκολαντωνάκης, Φίλιππος Μουζακίτης, Χρήστος Πάνου, Μαρία Αρμένη, Καλλιόπη Κουτρουμπή, Γεωργία Κρασσά, Αθηνά Μακρυγιάννη, Μαγδαληνή Μυτιληνιού, Μαρία Τσαμπίκα Σαγιά, Χρήστος Γιαλάχης, Θεόδωρος Μασούρας, Χριστόδουλος Τζιμούλης, Νικόλαος Χρόνης, Παρασκευή Σεμέλη Ζαρμακούπη, Σοφία Πουλικίδου, Ευαγγελία Κατερίνα Ρεβίθη, Μαρία Τομάζου και Μαρία Φεύγα.

Τιμητική πλακέτα για την κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων στα πανελλήνια πρωταθλήματα και τα Αγωνιστικά Φεστιβάλ Kim e Liu του 2017, έλαβαν οι σύλλογοι ΑΓΣ Βύρωνας, Γαία, Αίαντας Αγ. Δημητρίου, Άτλαντας Περιστερίου, Θησέας Αιτωλοακαρνανίας, ΑΣ Περιστερίου, Καισαριανής, Κουμγκάν, Αντίμαχος, Εθνικός 95, Ολυμπιακός Νίκαιας, Δύναμη Κορυδαλλού, Αττική Δύναμη, ΑΣ Κερατσινίου, Παγκράτιο και ΑΣ Ιλίου ο Ενάρετος Πολεμιστής.

Για την προσφορά του στην Ολυμπιακή Κοινότητα, την Ολυμπιακή Παιδεία και το Ολυμπιακό ταεκβοντό τιμήθηκε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γεωργιάδης. Για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του ταεκβοντό, τιμήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Κωνσταντίνος Θωμαίδης, ενώ τιμητική διάκριση για την εθελοντική προσφορά της στην Κοινωνία και τον Άνθρωπο, δόθηκε στην πρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικόφ.

Τιμήθηκαν επίσης η Χριστίνα Μαυρίκου η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo (Ρόδος), αλλά και ο Βασίλειος Παναγιωτόπουλος που κατετάγη 3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Para Taekwondo (Σόφια), ενώ τιμητική διάκριση δόθηκε και στους χορηγούς επικοινωνίας του 2nd Presidents Cup Europe, NOVA και SPORT-FM.

Μοναδικής ομορφιάς ήταν η επίδειξη των 11 αθλητών και αθλητριών του συλλόγου Jaguar, ενώ η εκδήλωση… ντύθηκε μουσικά από τους Φίλιππο Πασσαλίδη, Γιάννη Μυγδάνη, Φωτεινή Μίσσα αλλά και τη Δημοτική Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο Ηλιούπολης.

Η βραδιά έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το ΔΣ της ΕΤΑΝΕ.