Περισσότεροι από 1.100 συμμετέχοντες, από 35 χώρες θα βρεθούν στο βαθμολογούμενο για τους άνδρες και τις γυναίκες –ενόψει Τόκιο 2020- τουρνουά G1 με την επωνυμία Greece Open 2018 που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Οι χώρες που θα συμμετέχουν είναι οι Μολδαβία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρος, Ιταλία, Βουλγαρία, Ελβετία, Κορέα, Ρωσία, Κροατία, Ουγγαρία, Γαλλία, Αίγυπτος, Ισπανία, Νορβηγία, Χιλή, Ισραήλ, ΠΓΔΜ, Σερβία, Αυστραλία, Ιράκ, Πακιστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρουμανία, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Πολωνία, Αλβανία, Πορτογαλία, Σενεγάλη, Κονγκό, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Γκαμπόν και φυσικά η Ελλάδα.

Η κατηγορία των Cadets συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη συμμετοχή και συγκεκριμένα 348 αθλητές, ενώ ακολουθούν τα juniors (274) και τέλος αυτή την ανδρών/γυναικών (251). Στους άνδρες, η κατηγορία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι τα -63 κιλά (29), ενώ στις γυναίκες τα -62κ. (18).

Οι αγώνες και τις τρεις ημέρες, θα εκκινήσουν στις 9 το πρωί. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν όλες οι κατηγορίες των ανδρών/γυναικών, το Σάββατο αυτές των Cadets και την τελευταία ημέρες οι κατηγορίες των juniors.