Οκτώ από τους συνολικά 12 Ευρωπαίους Ολυμπιονίκες του Ρίο 2016, θα δώσουν το «παρών» στο 2nd WTF Presidents Cup που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 30 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Στο κορυφαίο βαθμολογούμενο (κατηγορίας G2) τουρνουά ταεκβοντό που γίνεται εφέτος στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν 2.200 αθλητές και αθλήτριες (650 από την Ελλάδα).. Οι τρεις πρώτοι μάλιστα από κάθε κατηγορία (ηλικιακή και βάρους), παίρνουν το «εισιτήριο» της απευθείας πρόκρισης για τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που θα γίνουν μέσα στη χρονιά.

Οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες, Ραντίκ Ισάεφ (Αζερμπαϊτζάν) και Τζέιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία) θα συμμετέχουν στα +87 και -57 κιλά αντίστοιχα. Ο Ισάεφ, έχει στο παλμαρέ του ακόμη τρία χρυσά μετάλλια και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο του 2015, στο Ευρωπαϊκό του 2014 και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015. Η Τζόουνς, που ήταν πρώτη και στο Λονδίνο το 2012, είναι κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού που κατέκτησε πέρυσι στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Στη διοργάνωση των Άνω Λιοσίων, θα συμμετέχουν επίσης οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες της Βραζιλίας, Αλεξέι Ντενισένκο (Ρωσία) στα -68 κιλά και Τιγιάνα Μπογκντάνοβιτς (Σερβία) στα -53 κιλά, αλλά και οι «χάλκινοι» Μιλάντ Μπειτζί (Αζερμπαϊτζάν, -80κ.), Πατιμάτ Αμπακάροβα (Αζερμπαϊτζάν, -53κ.), Νουρ Τατάρ (Τουρκία, -67κ.) και Μπιάνκα Γουόκντεν (Μ. Βρετανία, +73κ.). Οι Ντενισένκο και Τατάρ είναι οι μοναδικοί από τους παραπάνω, που έχουν στην κατοχή τους δύο Ολυμπιακά μετάλλια. Ο Ρώσος ήταν «χάλκινος» στο Λονδίνο, ενώ η αθλήτρια από την Τουρκία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο επί βρετανικού εδάφους.

Το 2nd WTF Presidents Cup διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ). Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση (Βόνη), οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες είχαν κατακτήσει συνολικά 12 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες.

Χορηγοί επικοινωνίας του 2nd WTF Presidents Cup, είναι η Νova, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94,6, το αθλητικό site SPORT-FM.GR και η αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS.