Ελάχιστες ώρες απομένουν για την έναρξη της 3ης έκδοσης του World Taekwondo President’s Cup-European Region και για δεύτερη συνεχή χρονιά θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (25-29 Απριλίου). Στο βαθμολογούμενο, ενόψει Τόκιο, τουρνουά (κατηγορίας G2), θα συμμετέχουν 2.500 αθλητές από 63 χώρες και 586 σωματεία απ` όλο τον κόσμο, αριθμοί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Δύο από τους συμμετέχοντες έρχονται στην Αθήνα, με «χρυσές» περγαμηνές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Πρόκειται για τους Ραντίκ Ισάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν και Ζοέλ Γκονζάλες Μπονίγια από την Ισπανία, οι οποίοι είναι Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και πρωταθλητές Ευρώπης.

Θα συμμετέχουν επίσης: ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ασημένιος το 2016, χάλκινος το 2012), Αλεξέι Ντενισένκο από την Ρωσία, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Ρίο (και πρωταθλητής Ευρώπης το 2016), Μπεϊτζί Χαρτσεγκάνι Μιλάντ από το Αζερμπαϊτζάν, ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής Βλάντισλαβ Λαρίν από την Ρωσία, οι πρωταθλητές Ευρώπης Μουράντ Λααχραουί (Βέλγιο), Ρουί Μπαγκάντσα (Πορτογαλία) και Άαρον Κουκ (Μολδαβία).

Από πλευράς γυναικών, θα αφιχθούν στη χώρα μας η κάτοχος δύο μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες («ασημένια» στο Λονδίνο, «χάλκινη» στο Ρίο), παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Νουρ Τατάρ από την Τουρκία, αλλά και η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του 2016, Πατιμάτ Αμπακάροβα από το Αζερμπαϊτζάν). Επίσης θα συμετέχουν η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης από την Τουρκία, Ιρέμ Γιαμάν, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και «ασημένια» στο Παγκόσμιο από την Ρωσία, Τατιάνα Κουντάσοβα.

Το 3rd World Taekwondo President’s Cup-European Region διοργανώνεται από την World Taekwondo Europe (WTE) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).

Χορηγοί επικοινωνίας της πρώτης μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης του Ολυμπιακού ταεκβοντό που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μέσα στο 2018 είναι η COSMOTE, το Sportime, η Zougla.gr και το Onsports.gr.