Ακόμα μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος. Το 6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ «Ευ Αγωνίζεσθαι» Kim e Liu, η διοργάνωση των πρωταθλητών του μέλλοντος (δεδομένου ότι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 11 ετών), έγραψε Ιστορία δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών. Οι αυριανοί πρωταγωνιστές του ελληνικού ταεκβοντό, έδωσαν δείγματα της αγωνιστικής τους αξίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, το οποίο λόγω της περίστασης είχε φορέσει τα γιορτινά του δημιουργώντας την αίσθηση ότι φιλοξενούσε μια παγκοσμίου κλάσεως διοργάνωση.

Οι αθλητές με νοητική στέρηση από τον σύλλογο του Ερμή Περάματος έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση ταεκβοντό υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας τους Κικής Χατζογιαννάκη, ενώ «έσπασαν καρδιές» στα τρία χορευτικά του συλλόγου ΑμεΑ Τυρταίος όπου αθλητές με καρότσι και άλλες αναπηρίες, καθοδηγούμενοι από χορευτές, έδωσαν μια μοναδικής ομορφιάς παράσταση. Άρτια οργανωμένη ήταν και η επίδειξη του κλιμακίου Poomsae της ΕΤΑΝΕ, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Αργυροπούλου, ενώ 28 γονείς (μητέρα ή πατέρας) συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα Poomsae, σε μια ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή.

Στο αγωνιστικό μέρος, την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Εθνικός 95. Ακολούθησε ο Αντίμαχος, ενώ τρίτος ήταν ο Αίαντας Αγίου Δημητρίου. Οι τρεις πρώτοι στις επι μέρους κατηγορίες:
– Παίδων-Κορασίδων / Έγχρωμες Ζώνες 2009-2010: 1. Αντίμαχος, 2. Εθνικός 95, 3. Αστέρας Λουτρακίου.
– Παίδων-Κορασίδων / Μαύρες Ζώνες 2005: 1. Θεαγένης Καλλιθέας, 2. Βύρωνας, 3. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
– Παίδων-Κορασίδων / Έγχρωμες Ζώνες 2005: 1. Εθνικός 95, 2. ΑΣ Κορινθίας, 3. Αντίμαχος.
– Παίδων-Κορασίδων / Μαύρες Ζώνες 2006: 1. Αίαντας Αγ. Δημητρίου, 2. Αστέρας Λουτρακίου, 3. Αστερίων, 3. Εντελέχεια
– Παίδων-Κορασίδων / Έγχρωμες Ζώνες 2006: 1. Αντίμαχος, 2. ΑΣ Κορινθίας, 3. Αίαντας Αγ. Δημητρίου.
– Παίδων-Κορασίδων / Έγχρωμες Ζώνες 2008: 1. Αντίμαχος, 2. Εθνικός 95, 3. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
– Παίδων-Κορασίδων / Έγχρωμες Ζώνες 2007: 1. Εθνικός 95, 2. Αίαντας Αγ. Δημητρίου, 3. Αττική Δύναμη Σεπολίων
– Γενική κατάταξη: 1. Εθνικός 95, 2. Αντίμαχος, 3. Αίαντας Αγ. Δημητρίου.

Να θυμίσουμε ότι όπως και στο 5ο έτσι και στο 6ο Kim e Liu, συμμετείχε και αντιπροσωπευτικός αριθμός συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΤΑΒΕ. Mέρος των εσόδων από τις συνδρομές τω συμμετεχόντων, θα διατεθεί στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Φλόγα, την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Στις προθέσεις των διοικούντων την ΕΤΑΝΕ, είναι η συνέχιση-δημιουργία νέων υποτροφιών για υποσχόμενους αθλητές και αθλήτριες αγωνιστικού ταεκβοντό, καθώς και η στήριξη του προγράμματος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου».

Και το 6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι» τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.).